Duucon Infrarood verwarming

Duucon infrarood verwarming

Duucon is allround en gespecialiseerd in het verwarmen van uw woning of bedrijf. Naast infraroodverwarming zoals de panelen verkopen wij ook plaatselijke oplossingen voor in huis, op uw werk of vakantie zoals vloerverwarming en terrasverwarming. En wie van het gas af wil zal ook nadenken over het verwarmen van water. Hiervoor zijn electrische boilers of doorstroomverwarmers bij ons verkrijgbaar. Vraag ons om een advies op maat en neem gerust een kijkje in onze showroom. Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs.

Duucon infrarood verwarming

Duucon: Specialist in infrarood verwarming/stralingswarmte

Duucon is gespecialiseerd in deze verwarmingstechniek en levert onder andere hoogstaande kwalitatieve verwarmingspanelen voor in uw woning of bedrijfspand. De panelen kunnen naar wens bedrukt en ontworpen worden. Natuurlijk kan het paneel ook in een witte uitvoering geleverd worden. Deze panelen zorgen in feite voor een overdracht van warmte-energie met behulp van energiegolven. Warmte-energie in de vorm van straling beweegt altijd van een heet oppervlak naar een koel oppervlak. Denk aan de Zon, naar de aarde toe, als enige bron van warmte, die zich bevindt op 150 miljoen kilometer afstand. De zon verwarmt de aarde vanuit een fantastische afstand louter met behulp van stralingsenergie. Nog voordat de lucht warm is, kan men de warmte van de zon voelen, zoals op een heldere winterochtend, of op de top van een besneeuwde berg. Warmte van de zon ervaar je onmiddellijk – dit ervaar je wanneer de zon tevoorschijn komt van achter een wolk.

Infrarood verwarming
Onze infrarood producten zullen dankzij hun straling alle objecten in de ruimte verwarmen, dus de personen, voorwerpen, maar ook de muren, vloeren en plafonds. Deze objecten geven vervolgens weer de warmte af aan de ruimte. Wanneer we warmte willen, willen we die meestal zo snel mogelijk. Infrarood is de snelste manier van verwarmen. en het is een heerlijke aangename warmte, zodat de kou buiten de deur blijft!

Wat is het verschil met traditionele verwarming?
Traditionele verwarmingen werken op basis van convectie, het verwarmen van lucht die vervolgens opstijgt en weer neerdaalt in de ruimte.
Veel mensen verwachten dat warmte opstijgt, maar in feite is het alleen maar warme lucht die stijgt, omdat warme lucht lichter is dan koude lucht. De opstijgende warme lucht wordt vervangen door koude lucht en dit zorgt voor een convectie stroming.
Met convectieverwarming gaat een groot deel van de warmte verloren in het bovenste gedeelte van de ruimte.
Bovendien zorgen de luchtstromingen in de ruimte voor een onbehaaglijk gevoel en transporteren ze veel stof. Stof is nooit prettig, maar zeker niet voor mensen met allergieën.

Is de temperatuur bij infrarood verwarming regelbaar?
De temperatuur kan worden gecontroleerd en geregeld door middel van een thermostaat of een timer die ervoor zorgt dat je paneel ook weet uit gaat. Verder is het zo dat het vooral in het begin even aftasten is wat voor jou de beste temperatuur is. Gevoelsmatig kun je met stralingswarmte bij een andere temperatuur op de thermostaat al comfort ervaren.

Bespaar aanzienlijk op uw energierekening 
-Infrarood warmte is vrijwel meteen voelbaar, dus voorverwarmen is niet meer nodig. U bespaart dus al 1 a 2 uur voorverwarmen.

– Tot 90% van de gebruikte energie wordt omgezet in stralingswarmte in plaats van inefficiënte convectiewarmte.

– Geen service of onderhoud.

– Elke kamer kan onafhankelijk worden verwarmd op het juiste niveau met nauwkeurige controle.

– De effen oppervlakte temperatuur geeft u een beter comfort. Meerdere toestellen kunnen worden geplaatst op tegenoverliggende zijden van een ruimte met evenwichtige comfortcondities of men kan eveneens stralingsverwarming gebruiken om “spot heat” van gelokaliseerde plaatsen te verwarmen.

– Studies hebben aangetoond dat met warmtestralers, het mogelijk is om eenzelfde comfort te bereiken, dan met lucht temperatuur, dat ongeveer 3 ° C lager is dan bij conventionele systemen. Dit betekent een aanzienlijke energiebesparing. Dat wil zeggen, het voelt anders en wanneer je het in combinatie met een andere warmtebron gebruikt, kan deze iets lager worden ingesteld en je warmt dan bij waar je dat nodig vindt. Anderzijds voel je met een lagere temperatuur op de thermostaat vaak hetzelfde comfort als bij een hogere waarde met convectieverwarming.

Alles bij elkaar opgeteld kan een besparing opleveren tot wel 25% ten opzichte van traditionele verwarming

Infrarood verwarming en gezondheid.
Infrarood is een natuurlijke straling die ook in zonlicht voorkomt. Volkomen ongevaarlijk voor mens en dier.
De infrarood straling dringt diep door in het lichaam, wat weer heel bevorderlijk is voor het goed functioneren van onze spieren en gewrichten. De lange golf panelen welke het meest worden gebruikt, dringen door tot in de huid. Voor doordringen in de spieren gaat u naar een ander soort straler toe. Wel is het zo dat doordat het doordringt in je huid, je een minder verkrampte houding zult aannemen bij kou.  En dat heeft absoluut een positief effect op mensen met bijvoorbeeld reumatische of spierklachten.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

Duucon: verwarmt de ruimte! Ook vloerverwarming en terrasverwarming!

Meer informatie? Vraag het ons gerust! Mail of bel ons!

  • Maatwerk

  • Scherp geprijsd
  • Infrarood verwarming compleet op maat

1wonen Duucon

Openingstijden showroom:

Infraroodverwarming valt onder de maatregelen voor stimuleringsleningen

Wij staan voor u klaar

Maandag              10:00 – 17:00

Dinsdag                10:00 – 17:00

Woensdag             op afspraak

Donderdag            10:00 – 17:00

Vrijdag                   10:00- 17:00

Buiten deze tijden bent u van harte welkom op afspraak.Ook in de avonduren en desgewenst plannen wij ook afspraken bij u thuis.

Van maandag tot en met zaterdag telefonisch bereikbaar van 9:00 tot en met 18:00


Showroom

Rijksweg Noord 93

6131CK SITTARD

GRATIS PARKEREN BIJ ONZE PARKING AAN DE ACHTERZIJDE VAN ONS PAND,

ODASINGEL TUSSEN NR.1 en NR 7 SITTARD

INGANG AAN DE VOORZIJDE 

T: +31 (0) 46 8884394
E: info@duucon.nl
www.duucon.nl